Vanhan kehityspäiväkirjan viisauksia

12Hei07

Projekti ”artisokka.org versio 2” onkin ollut jo pitkään käynnissä. Löysin vanhan kehityspäiväkirjan joka alkaa vuoden 2006 syyskuulta ja jatkuu kuukauden eteenpäin. Ilmeisesti työ eteni aika hyvin. Tässä muutama otos:

17.9.2006

Aloin sunnuntaina puoliltapäivin kirjoittelemaan ylös ajatuksia artisokka.orgin uuden version ominaisuuksista ja toiminnallisuuksista. Tavaraa tuli ja paljon.

Lähtökohtana fokukselle on, että artisokasta tulisi suomalainen (tai ainakin oululainen) arkkitehtiopiskelijoiden yhteinen saitti ja esittelysivu. Ja kielihän tulisi olemaan suomi.

Tiedän haluavani versioon Ajax toiminnallisuuksia keventääkseni kuormaa ja helpottaakseni toiminnallisuuksia. Päädyin script.aculo.us/prototype frameworkkiin Ajaxin puolelta.

Päässä alkoi pyöriä myös paljon ideoita serveripuolen kannalta, ja siirryn varmaan kokonaan olio-pohjaiseen ajattelutapaan sielläkin. Muutamat ideat mitä aiheesta tuli päähän olivat jo moninkertainen helpotus artisokan nykyiseen sekamelskaan.

Aloitin myös ulkoasun rakentamisen ja ideoimisen ajax-näkökulmasta ja toiminnallisuuksia ajatellen. Sain tehtyä etusivun ja vierailijan näkemän version käyttäjäsivusta (olen päätymässä siihen että herrat artistet muuttuvat käyttäjiksi). Olet päättänyt ottaa lightboxin käyttöön kuvien nopeaa selailemista varten, mutta kuvista näytettäisiin vain max 600×600 resoluutionen jpeg versio, täyden kuvan nähdäkseen pitäisi edelleen mennä varsinaiselle kuvan sivuille. Näin toivoakseni kommentteja ilmestyisi kuviin edelleen. Hieman on vielä hakusessa mihin käyttää ajaxia päivitykseen ja mihin ei.

Suuri toinen muutos on galleriat. Näihin käyttäjä voisi valita kuvia sisällytettäväksi, jolloin esim. planssien sarjan saisi näkymään yhden linkin alta. Gallerioihin laitetut kuvat eivät näy erillisissä kuvalistauksissa (?). Käyttäjä voi valita kuvan uploadaamisen/gallerian luomisen jälkeen onko kuva/galleria näkyvissä vain käyttäjille vai kaikille vierailijoille, ja onko se julkaistu.

Seuraavaksi aloin tarkastelemaan millä tavoin homma kannattaisi toteuttaa, mutta siitä enemmän seuraavassa blogi-artikkelissa.No Responses Yet to “Vanhan kehityspäiväkirjan viisauksia”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: